Guide 2024: Få feriestemning på Aarhus' autentiske restauranter
Opdateret 29.01.2024
Find håndplukkede, autentiske restauranter i Aarhus med restaurant-tjenesten Early Bird og få 1/3 skåret af prisen.
Sommerferien er for alvor over os. Strandene og de knastørre græsplæner er belagt med svedige danskere i forskellige farvenuancer. Der grilles, grines og skåles i kølige vinglas. Måske bliver du hjemme i år, måske er du allerede hjemvendt fra et eventyr på et andet kontinent eller måske er du ved at pakke kufferten før et nyt eventyr.
Uanset hvilken sommerferie du foretrækker, guider vi dig til sommerlig smagsforkælelse. Vi tilbyder dig at smug-smage på egnsretter fra dit kommende rejsemål. Vi bringer længslen og minderne frem efter et overstået rejseeventyr. Og vi krydrer den danske sommer med smage fra fjerne kontinenter.
Nedenfor har vi samlet en varieret håndfuld af forskellige maddestinationer, hvis smagsnuancer alle findes i Aarhus. Læs videre og lad dig forføre!
Se her, hvilke restauranter i Aarhus du kan spise på i aften med 1/3 skåret af prisen!
SYDFRANKRIG: Restaurant Latin
Hyggelige rammer og ærkefransk gastronomi til 4 stjerner i Jyllands-Posten - et gastronomisk etablissement, der igennem tre årtier har inviteret aarhusianerne på udsøgt, gastronomi med noter fra Sydfrankrig.
FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ RESTAURANT LATIN MED EARLY BIRD
NORDFRANKRIG: Brasserie Belli
I mere end 20 år har Brasserie Belli været en fast institution i Aarhus. Her kan du opleve autentisk, Michelin-anbefalet bondekøkken i familiedrevne, charmerende cirkusomgivelser på Brasserie Belli.
FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ BRASSERIE BELLI MED EARLY BIRD
ASIEN: BLUEFIN
Tag på smagsrejse rundt i det asiatiske køkken hos Bluefin. Spis dig mæt i kvalitets sushi og skyl herlighederne ned med en tår G&T og andre ginholdige cocktails.
FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ BLUEFIN MED EARLY BIRD
DANMARK: Ombord
Måske ynder du at holde ferien i Danmark med de lange sommeraftener og flotte solnedgange. På Ombord får du nordiske klassikere med et twist dog på sydlandsk delemanér i bedste tapas-stil.
FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ OMBORD MED EARLY BIRD
SPANIEN: Stechers
Tag dine smagsløg på eventyr og kombiner intense mundefulde af dejlig tapas med liflige druer på Stechers. Sortimentet af tapas-herligheder skifter, men inkluderer altid lækre oste, smagsfulde pølser, cremede tappenader og tilbehør i form af sødt, surt, knasende og saltet.
FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ STECHERS MED EARLY BIRD
MAROKKO: Rick's
Kom med på en fortryllende og smagsfuld fortælling hos Rick's. Opkaldt efter Café Américain i filmklassikeren Casablanca, får du både romantik og anmelderrost marokkansk madkultur midt i Danmark.
FÅ 1/3 SKÅRET AF PRISEN PÅ RICK'S MED EARLY BIRD
Tag på en kulinarisk rejse!
Vi danskere rejser mere og mere til udlandet for at opleve velsmagende gastronomi, ekstraordinære seværdigheder og spændende, nye kulturer. Når vi rejser, betyder de gastronomiske oplevelser ganske meget. Det er netop, når vi er på en rejse, i ind- eller udland, at vi spiser mest ude, både til morgen, frokost og aften.
Vi danskere vægter den kulinariske oplevelse højt, når vi rejser til udlandet for at få mindeværdige oplevelser. De eksotiske krydderier, ukendte ingredienser og imponerende teknikker, får nysgerrige madelskere til at søge ud i verden og smage på alle verdenshjørner. Fra kontinent til kontinent, land til land, region til region og egn til egn, er diversiteten stor og madtraditionen forankret i forskellige råvarer, smagskonstellationer og fremgangsmåder. Derfor kan du både opleve at blive fortryllet, forundret og forarget, når du smager dig igennem klodens spændende køkkener.
Men selvom det er skønt at drage ud i verdenen for at forkæle smagsløgene, er det desværre de færreste af os, som har mulighed for at rejse flere gange årligt. Derfor er det ideelt at vi i Danmark - og i særdeleshed i Aarhus - har et væld af forskellige køkkentyper med rod i madkulturer verden over.
Flere og flere gastronomiske turister besøger Danmark og den jyske hovedstad, som gemmer på mange gourmet-perler. I særdeleshed efter Aarhus har udmærket sig med et stigende antal Michelin-stjerner til byens restauranter, valfarter madentusiaster fra nær og fjern til, for at prøve det aarhusianske restaurant-repetoire. Både for at opleve de særegne ny-nordiske restauranter, men også for at opdage udlanske madkulturer, som dyrkes i høj grad og af kvalitet, selvom madens oprindelseslande ligger langt fra den jyske muld.
Har du ikke fundet feriedestinationen endnu, så kan du få inspiration til at booke et weekendophold.
Se vores andre guides til gode spiseoplevelser i Aarhus: