Væksthuset
Arkitekttegnet refugium, vild flora og nordisk gastronomi af Michelin erfaren kok til 4 stjerner.
Væksthuset
Indre By
Arkitekttegnet refugium, vild flora og nordisk gastronomi af Michelin erfaren kok til 4 stjerner.
Derfor skal du spise her
- Et gastronomisk, ekstravagant refugium med naturlig ø-ro
- Byens grønne oase, Operaparken, omkranset af vand og unikke haver
- Gastronomisk højt niveau af Norrlyst koncernen (Norrlyst og Theo)
- Michelin erfaren kok (Kødbyens Fiskebar)
- Cobe arkitekter hylder Altovasens ikoniske form i restaurantdesign
- 4 stjerner i Berlingske
Arkitektonisk mesterværk på egen ø
Besøg et arkitektonisk mesterværk, der tager form efter den danske designklassiker Altovasen. Restaurant Væksthuset ligger på sin helt egen ø, Operaparken, doneret af A.P. Møller Fonden.
Øen er omkranset af vand, er nabo til Operahuset og har hele seks forskellige temahaver fx en japansk have med kirsebærtræer, en nordisk granskov og en amerikansk Redwood-skov.
Med sine organiske former, rummelighed og store glasfacader omfavner Væksthuset naturen og trækker frodig botanik med indenfor.
Bliv omsluttet af en atmosfære, der minder om et topmoderne drivhus med skandinavisk designæstetik og beplantning i varierende farver og former. Væksthuset er et arkitektonisk tableau, der skifter dufte og temperaturer subtilt med sæsonerne, nøjagtigt som i et levende orangeri.
En eksplosion af dansk kreativitet
Bag Væksthuset står det danske arkitektfirma Cobe og Norrlyst koncernen, som bl.a. er kendt for deres Michelin-anbefalede restauranter Norrlyst og Theo og et højt gastronomisk niveau.
Samarbejdet mellem Cobes arkitekter og Norrlyst koncernen sætter nye standarder for, hvad en restaurant kan være: En ekstravagant restaurantoplevelse, hvor hver eneste detalje og nuance i smag og stil skaber en fuldendt sanseeksplosion.
Nordisk gourmet med Michelin erfaring
I køkkenet står amerikanske Erin Sykes, der med en fortid fra den Michelin anbefalede restaurant Kødbyens Fiskebar, bringer et moderne perspektiv på bæredygtighed til Væksthuset.
Menuen følger sæsonerne, de grønne elementer spiller en central rolle, og der hentes frisk, vild flora direkte fra øens forskellige haver til maden og de naturlige, hjemmeinfuserede drikke.
Fra morgen til aften, 362 dage om året, kan du sætte dig til bords og nyde Væksthusets ekstraordinære lækre, nordiske køkken.